Koro-Koro
Drie Berge
mabalingwe
galago private bush lodge
Alloutgear
Sionbergh

 

luister nou wereldwyd stereo

superbrulekker reseptenuwe onderwerpgraderingsarrowartikels buttonkompetisiessaamtrekkemeningspeilingskamp diyarrowarrow

53670 insette
Nuutste Forum Insette onderwerp deur:
Nee, glad nie Anton. Ek sal… Kampforum & CCSA Suidrand… leeu -19 minutes ago
Trained not tame Aasvoëlkrans "Predator… Wildehont -39 minutes ago
Was ek te hard gewees met my… Kampforum & CCSA Suidrand… Voortrekker -1 hour ago
Goeie middag. Junie 2019 - Koffiekroeg GerhardM -1 hour ago
................ Aasvoëlkrans "Predator… Len Loader -2 hours ago
Wilsor kamp 4-6 Okt WilSur kamp 4-6 Oktober 2019 Hein -3 hours ago
Len---'n liedjie vir jou Aasvoëlkrans "Predator… wessels -3 hours ago

Ertjie Sop! - Hester Kruis

Centurion
Submitted by Voortrekker on Fri, 21/04/2017 - 11:56
Forums

Dankie Hester vir hierdie heerlike ertjiesop resep!

"Ons het gisteraand die lekkerste Ertjiesop geeet. Ek gaan die resep met julle deel weet nou nie of ek mag nie maar die winter is op pad."

Ertjiesop
500 g droë ertjies, oornag geweek en gedreineer
2 liter water
2 hoender- of beesvleis- aftrekselblokkies, gekrummel
1 groot ui, gekap
2 groot wortels, gerasper
2 middelslag-aartappels, geskil en
gerasper
Sout, peper, worcestersous en vars suurlemoensap na smaak
500 g gesnipperde spekvleis,
bros gebraai
15 ml botter
Room en croutons, om af te rond

Verhit die ertjies, water, aftrekselblokkies, ui, wortels en aartappels saam in ’n groot pot tot kookpunt. Prut tot alles sag is. (As die sop te dik is, voeg nog water of aftreksel by.) Geur na smaak met sout, peper, worcestersous en vars suurlemoensap
en kook deur. Voeg die brosgebraaide spek by en prut vir ’n paar minute oor lae hitte. Voeg die botter by en roer tot gesmelt. Dien op in warm sopbakkies met ’n titseltjie room en croutons.Genoeg vir ses mense.

Centurion

Voortrekker

Sat, 14/07/2018 - 07:53

Ek krap bietjie hier rond en kan julle glo hierdie is die onderwerp op kampforum wat die meeste besoeke kry via mense wat op google soek na 'n ertjis sop resep.   Kyk al die views, maar geen kommentare.

Vervang die spek met die gerookte pork rushers van Woolies, sny hulle so 5 mil dik, braai hulle na smaak en gooi dan daai hele pak in die sop.

Biki minder wortel want dan word die pot soet, erte is klaar soet.